Nadal al barri!

Celebrar Nadal amb un seguit d’activitats inclusives és un projecte d’acció comunitària, perquè al voltant de les celebracions es poden crear relats compartits que cohesionin la població, tot respectant altres tradicions.

Per una altra banda, molts veïns i veïnes són origen estranger i Nadal és una bona ocasió per donar a conèixer les tradicions locals i generar espais de convivència per a l’enxarxament veïnal.

Decoració de la plaça d’en Coll
El tió
La patgessa reial
Sorpreses pels infants
Pessebre vivent a la residència
Naixement del nen Jesús a la residència

Totes les activitats són gratuïtes i obertes perquè ninguna persona es quedi al marge, per aquest motiu es fan en llocs diferents adreçades a grans i petits!

Alguns dels objectius del Nadal al barri són:

  • Ocupar l’espai públic per oferir activitats que generin espais, relats i experiències compartides per generar xarxes relacionals.
  • Apropar l’esperit nadalenc al col·lectiu de persones grans residents al centre geriàtric públic Sant Cugat.
  • Oferir espais de celebració compartits atès que moltes persones no tenen amb qui compartir aquesta època de l’any. 
  • Obrir el ventall d’activitats properes i sense cost per aquelles famílies que no poden permetre’s pagar-les.
  • Transmetre als infants i a la població nouvinguda les tradicions nadalenques locals, creant així relats conjunts que ens ajudin a tenir valors compartits que cohesionin la població, respectant i posant en vàlua altres tradicions.
  • Transmetre valors com la solidaritat, el respecte i la cura mútua, vers els valors del consumisme, perquè les persones trobin altres maneres de celebrar i relacionar-se en Nadal.
  • Oferir espais de trobada intergeneracional al voltant del tema de Nadal.