Parlem les dones

Parlem les dones és un projecte d’acció comunitària, perquè promou dinàmiques de suport mutu, d’enxarxament veïnal i d’empoderament de les dones.

És un espai de trobada per a dones per compartir les experiències vitals, aprendre de les altres i conèixer gent.

L’objectiu és ser un punt de trobada de dones on poden xerrar i compartir les seves vivències, preocupacions i inquietuds, i fer xarxa veïnal. Dones diverses en el seu origen, la seva edat, les seves vivències, les seves creences, algunes anònimes altres més conegudes, però totes amb històries vitals de les quals aprendre. Històries de vida riques en matisos, modelades per l’època i l’entorn en què les han viscut.

COM FUNCIONA?

 • L’espai és obert i gratuït perquè les dones que vulguin puguin participar-hi.
 • Si hi ha persones que venen per primer cop, ens presentem.
 • Xerrem dels temes que a les persones presents els inquita o reprenem temes de la sessió anterior que no hàgim tancat. El contingut es va construint entre totes segons els temes d’interès que sorgeixi en cada moment.
 • Les trobades són cada 3r divendres de mes, de 18 a 20 hores, al Xalet Negre (plaça d’en Coll, 4).
 • L’espai està dinamitzat pel col·lectiu Hora Bruixa i per la Xarxa Monestir Sant Francesc.

Vine! Entre totes…

 • Combatem la soledat no desitjada. Si tens amigues/conegudes que se senten soles, convida-les a venir!
 • Promovem un espai inclusiu. Acollim a totes les dones sense importar l’origen, l’edat, les creences, l’orientació sexual, la identitat de gènere, etc. 
 • Generem xarxes relacionals. Entrem soles i sortim en companyia.
 • Fomentem l’empoderament de les dones. Aprenem les unes de les altres!

Properes dates:
20 gener
17 febrer
17 març
21 abril
19 maig
16 juny. Canvi de data al 9 juny

QUI FORMA PART DEL PROJECTE?

 • Col·lectiu Hora Bruixa
 • Xarxa Monestir Sant Francesc
 • Servei de Ciutadania (Aj. de Sant Cugat)

QUI PROMOU EL PROJECTE?

La Xarxa Monestir Sant Francesc


ORIGEN DE L’ESPAI “PARLEM LES DONES”: el projecte PARLEN LES DONES

L’espai va néixer a instàncies de l’Ajuntament de Sant Cugat, en el marc dels Pressupostos Participatius 2022, com a part del projecte PARLEN LES DONES. L’objectiu del projecte va ser conèixer històries de vida de dones del barri, posar-les en vàlua i donar-les a conèixer a la població. Tot això, fent trobades amb dones per compartir les vivències que pel fet de ser dones les havia tocat viure.

Les trobades van estar dinamitzades pel col·lectiu Hora Bruixa i la Xarxa Monestir Sant Francesc i es van dur a terme el segon trimestre de l’any 2022. Com a part del projecte també es van realitzar algunes entrevistes personals, es van enregistrar les reunions del grup de dones, es va fer un vídeo i una exposició testimonial (veure fotos a continuació). Aquesta última va romandre setmanes a la plaça d’en Coll.

Un cop acabat aquest projecte, les dones van manifestar el seu interès de continuar retrobant-se, per aquest motiu es va establir el punt de trobada de manera periòdica, un cop al mes.